W dniach 8-9 września 2018r. uczestniczyliśmy w „Agropromocji 2018” w Nawojowej. Nasi podopieczni, wolontariusze i członkowie przez cały rok przygotowywali się solidnie do tego wydarzenia. Każdy z nas przygotował piękne regionalne dzieła artystyczne, smakowite wypieki czy chociażby konfitury, które zaprezentowaliśmy podczas Agropromocji na stoisku nr 102. Staraliśmy się, aby nasze stoisko było piękne, zgodne z kulturą ludową i tradycją naszego regionu. Na drewnianych krążkach z brzozy ustawiliśmy słoiki z różnymi konfiturami, marynowanymi grzybami, sokami i wspaniałymi ogórkami kiszonymi. Wokół nich znajdowały się oryginalne ozdoby regionalne wykonane ręcznie jak koszyki, drewniane pudełka, skrzynki, anioły, cudowne ptaszki z włóczki, filcowe wiewiórki z orzeszkiem czy kawowe słoneczniki w donicy… Przedstawiciele Stowarzyszenia wraz z wolontariuszami częstowali odwiedzających nasze stoisko chlebem ze smalcem i ogórkiem kiszonym. Cały namiot zdobiły maki polne z krepiny oraz chabry –  przywołujące smak,  zapach i barwę odchodzącego powoli lata.

Za naszą pracę otrzymaliśmy statuetkę „ Najlepsza ekspozycja Agropromocji 2018” Małopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz dyplom  za uzyskanie – I miejsca w branży „ Rzemiosło, Rękodzieło, Koło Gospodyń Wiejskich” z rąk Dyrektora MODR Marka Kwiatkowskiego.

To już kolejna nagroda dla naszego Stowarzyszenia.

Dzięki życzliwości i hojności kupujących uzbieraliśmy 2368 zł., które przeznaczymy na realizację zadań statutowych na rzecz naszych podopiecznych.