W niedzielę, tuż po zakończeniu roku szkolnego, zorganizowaliśmy dla naszych podopiecznych III Paraolimpiadę. Tym razem postanowiliśmy zadziałać na ich zmysły. W pięknych, cudownych ogrodach sensorycznych w Muszynie, dzieci zmierzyły się z zadaniami sportowymi w zakresie pięciu zmysłów: smaku, dotyku, węchu, wzroku i słuchu. Nasi specjaliści: logopeda, oligofrenopedagog i terapeuta pedagogiczny –  przygotowali dla nich różnorodne zadania dostosowane do ich wieku, predyspozycji fizycznych i psychicznych. Rywalizacji sportowej „ Pięciu zmysłów” towarzyszyła jak zwykle świetna zabawa, radość i satysfakcja  z wykonania zadania. Podopieczni dumnie pozowali z dyplomem i medalem olimpijskim do pamiątkowego zdjęcia. Kolejna Paraolimpiada za rok – będzie kolejną niespodzianką dla naszych podopiecznych. Paraolimpiady przygotowujemy w miejscach o ciekawie ukształtowanym terenie, naturalnych walorach krajobrazu oraz czystych ekologicznie – to ważne dla zdrowia naszych dzieci – chorych i niepełnosprawnych.